.

شناسايي تقلبات در اسانس‌های گياهي

.

دکتر محمّدتقي عبادي

دانشيار دانشگاه تربيت مدرس

.

چکيده

صنايع مختلفي در جهان از مواد اوليه طبيعي در محصولات خود استفاده مي کنند و در اين ميان، اسانس هاي گياهي جايگاه ويژه اي دارند. امروزه در سطح بين المللي موضوع تقلبات در فرآورده هاي طبيعي نظير اسانس هاي گياهي بيش از پيش مورد توجه قرار گرفته است. به دلیل محدودیت‌های موجود در تولید اسانس‌های طبیعی (مانند مشکلات در تأمین ماده اولیه گیاهی یا روش استخراج)، همواره افراد سودجو به دنبال انجام تقلب هستند. به‌طور معمول، تقلب در اسانس‌ها از طریق افزودن ترکیبات مصنوعی و طبیعی (مرتبط یا غیرمرتبط با ترکیبات اصلی اسانس)، به منظور افزایش حجم اسانس یا تنظیم مقدار برخی از ترکیبات شاخص بر اساس استانداردهای جهانی نظیر ایزو یا کیفیت موردنظر مشتری اتفاق می‌افتد. در اين مقاله، مروري بر اين موضوع و راهکارهاي شناسايي تقلبات در اسانس هاي طبيعي خواهيم داشت.

واژگان کليدي: اسانس، تقلبات، ناخالصي ها، دستگاه هاي کروماتوگرافي.

.

دانلود متن کامل مقاله

دانلود

.

.